A „jótékony” hűtőmágnes

DSC00845

Néhány héttel ezelőtt megkereste az Élő Székelyföld Munkacsoportot, illetve e honlap üzemeltetőjét a miskolci illetőségű Gál Ferenc Attila – becenevén Galci -, hogy egy baráti társasággal a Székelyföldre látogatnak, történetesen Csíkszeredába, de átutaznak Udvarhelyszéken is, s ha lehetséges, vásárolnának az atyhai templom felújítását szolgáló hűtőmágnesekből 50 darabot.

vasszekelynel

Kérésüknek eleget tettünk. Személyes találkozásunk alkalmával újdonsült ismerősünk és jóakarónk elmondta, hogy ők egy baráti társaságot alkotnak, Csíkba is közösen látogatnak – családtagok, közeli ismerősök, sportolók, egyetemi oktatók, vállalkozók – és mindannyian szívügyüknek tekintik az atyhaiak templomépítő-törekvését, s a továbbiakban is figyelemmel kísérik a munkálatokat, újabb akciókat terveznek.

Gál úr elárulta még, hogy van egy személyes élménye is, amely erre a cselekedetre késztette, és azt a későbbiekben el fogja mondani nekünk.

Galcival és kísérőjével a Vasszékelynél
Gál Ferenc Attila és kísérője a Vasszékelynél

Időközben élményekben gazdagodva, egészségesen haza is tértek.

Tartjuk a kapcsolatot, hiszen minden jótettre, építő jellegű szándékra szükség van. És – nyilván – kíváncsian várjuk a történetet is.

FRISSÍTVE!

A Gál Ferenc Attila által ígért folytatás ITT olvasható!

Simó Márton 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük