Új Karácsony, új templomban

Nem fejeződtek még ugyan be teljesen Atyhában a templomfelújítási munkálatok, de Karácsony szentestéjén immár az új hajlékban mutathatják be az ünnepi szentmisét. Adorján Imre plébános úr közölte, hogy vasárnap 13.00 órakor még a ravatalozóban tartják advent negyedik vasárnapján a szertartást (ami egyben Karácsony szombatja is), de este immár az ideiglenesen berendezett új templomban 19.00 órától kezdődően lesz az „éjféli szentmise”.

Tavaly négy gitárt vásároltak az elemi iskolásoknak, akik mostanra annyira megtanultak a hangszereken játszani, hogy vasárnap (december 24-én délután), a mise után karácsonyt köszöntő programmal látogatják végig – 14.00 és 17.00 óra között – azokat a családokat, ahol olyan beteg és idős falustársak élnek, akik nem tudnak részt venni az esti szentmisén.

Ezzel a híradással az a célunk, hogy minél több elszármazottat igyekezzünk hazacsábítani, hiszen bárhol lehet karácsonyunk, de az igazi Karácsony szülőfalunkban, gyermekkorunk (megújuló) templomában születik meg évről-évre!

Minden Atyhából elszármazottat sok szeretettel várunk haza!

Simó Márton/ Élő Székelyföld Munkacsoport  

“Új Karácsony, új templomban” bejegyzéshez egy hozzászólás

  1. Hála a Jóistennek, hogy ennyire haladtak az újjáépítéssel. A Jóisten adjon Áldott Karácsonyt az atyhaiaknak! Tisztelettel: péterpáter+!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük