… hogy érted is szóljanak a harangok!

atyha_hutomagnes

Jelen pillanatban több helyen is gyűjtés zajlik az atyhai római katolikus egyházközség megsegítésére. A tűzvészt követően a helyiek és a szomszédos falvakból érkező önkéntesek eltakarították a romokat, s felkészültek az építkezésre, amelynek a kezdetét és a végét ma még nem látják. Az anyagi segítségnyújtásra azonban nagy szükség van, hiszen egy jelentős összeget igénylő, éveken át tartó folyamatról van szó.

Az Élő Székelyföld Munkacsoport – egyéb elképzelései mellett – most egy újabb akcióba kezdett, amelynek az a célja, hogy fenntartva az emberekben a segítségnyújtási szándékot, adjon is valamit cserébe a jószándékú adakozóknak.

T. Kovács Áron, Sepsiszentgyörgyön élő építész barátunk felajánlotta, hogy a rendelkezésre álló Gyöngyössy János-féle rajz segítségével hűtőmágnest készít, amelyet bárki megvásárolhat. A szükséges nyersanyagot (fólia, mágneslap, papír) az Élő Székelyföld Munkacsoport saját keretéből biztosította – egyelőre 200 példányt gyártattunk.

Az ízléses kis eszköz immár rendelkezésünkre áll. Adorján Imre plébános úrral és Máthé Árpád gondnokkal egyeztetve úgy határoztunk, hogy 10 lejes egységáron bárki megvásárolhatja az egykori atyhai templomot ábrázoló hűtőmágnest. Akik távolabbi településeken élnek, azok postai úton is megrendelhetik a lelkészi hivatal által üzemeltetett villámposta címen: atyha2016@gmail.com. Tértivényes levélben (ramburs) tudja küldeni a plébános úr minden kedves érdeklődőnek – ami azt jelenti, hogy az alapösszeghez hozzá kell számítani a postai díjat is. Ily módon rendelve mintegy 19 lejes összköltséggel kell számolni. Célszerűbbnek látszik azonban, ha a helyben élők felhívják szeretteik figyelmét erre a lehetőségre, s a vásárlás/adományozás valami másfajta csatornán történik, amely kiiktatja a – mi esetünkben – borsos tarifát alkalmazó román postát!

Reméljük, hogy ezzel az ötlettel is hozzájárulunk valamelyest a munkálatokhoz, s általa is közelebb kerülünk ahhoz a pillanathoz, amikor már nemcsak a képzeletünkben, hanem a közösen emelt toronyban is megszólalhatnak majd a harangok.

Simó Márton/ Élő Székelyföld Munkacsoport

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük