Zarándoklat a csíksomlyói búcsúra

Tavaly volt egy nem túl sikeres próbálkozásunk, amikor rá akartunk venni helybéli embereket arra, hogy gyalogos módszerrel jussunk el Csíksomlyóra. Ezt a programot végül – éjszakai hazatérésekkel – az Élő Székelyföld Egyesület képviselője egyedül teljesítette. Most azonban más a helyzet, hiszen a múlt szeptemberben történt tűzvészt követően sokkal erősebb az egyházközség tagjai között az összetartás és az egymásra való odafigyelés.

Idén szervezett zarándoklatot tartunk

Béreltünk egy 45 személyes autóbuszt, amely Atyhából Csíksomlyóra szállítja, majd onnan hazaviszi a híveket. Jelentkezni Adorján Imre plébános úrnál (telefon: +4 0742 337515), illetve Simó Mártonnál lehet (+4 0743 815 149). Az útiköltség 30 lej.

Arra kérik az érdeklődőket, hogy minél hamarabb jelentkezzenek és foglaltassanak helyet, hogy amennyiben túljelentkezés van, akkor igényeljünk egy második gépjárművet is.

Az együttlét a fontos, s nem az, hogy ki-ki magányosan vagy kisebb csoportokban utazzék Csíksomlyóra.

Az utazási információkról, indulásról és visszatérésről hamarosan újabb részletekkel szolgálunk. A vasárnapi szentmiséken a plébános úr is hirdetni fogja a zarándoklat lehetőségét.

Simó Márton

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük