HAGYOMÁNYOS KOSARAS BÁL ÉS NÉPDALEST

A Székelyföldi Napkorona Kultúrközpont és az Élő Székelyföld Egyesület, valamint az Udvarhelyszéki Népdalkör kosaras bált szervez Atyhában 2019. február 23-án, szombaton 19.00 órától. Muzsikál az Egyesített Udvarhelyszéki Népi Zenakar (egy része).

A program

19.00 órától kezdődően – író-olvasó találkozót tartunk, amelyen Nagyálmos Ildikó ismerteti Simó Márton: Mi, székelyek és román barátaink című kötetét.

Ezt vetített képes előadás követi, amelyben a szerző bemutatja a kötetben szereplő román személyiségeket, akikről ír a kötetben, illetve, akik megszólalnak az interjúkban;

20.00 órától – a Népdalkör udvarhelyi és sóvidéki dalokat ad elő – az énekkar tagjai Parajdról, Alsó- és Felsősósófalváról, Korondról, Farkaslakáról, Fenyédről, Székelyudvarhelyről és Székelykeresztúrról érkeznek; az előadókat kísérő zenekar abásfalvi cigányzenészekből és az alkalomra meghívott sóvidéki népi hangszeres előadók;

21.00 órától – közös éneklés;

22.00 órától – hagyományos kosaras bál hajnalig.

Az előadásra a belépés ingyenes. Tombolajegy 15 lejért váltható. Az est keretében a szerző könyve 30 lejért megvásárolható.

Adományként kisorsolható tombolatárgyalak elfogadunk. Mindenki a saját maga által hozott ételt és italt fogyasztja, de lehetőség lesz helyben hideg és meleg italok vásárlására is.


Ez a program a Székelyföldi Napkorona Kultúrközpont és az Élő Székelyföld Egyesület szervezésében, Hargita Megye Tanácsa, a Hargita Megyei Hagyományőrzési Forrásközpont, Homoródszentmárton és Korond Község Polgármesteri Hivatala támogatásával valósul meg.


A címkép Gagyban készült a legutóbbi hasonló rendezvényen

Élő Székelyföld Munkacsoport 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük