ELKÉSZÜLT AZ ÚJ TEMPLOM – Július 20-án kerül sor a felszentelésére – FRISSÍTVE!

A falu temploma három évvel ezelőtt, 2016. szeptember 18-án, oldalfalai és toronycsonkja kivételével megsemmisült. Az alig kétszáz lelket számláló közösség, a Kárpát-medence magyarságának összefogásával, helyi és magyar állami segítséggel azonban rövid idő alatt újjáépíttette templomát, amely a korábbira emlékeztető külső formában, ám teljesen új belsővel várja a helyi és a máshonnan érkező híveket.

A templom felszentelésére 2019. július 20-án, szombaton 11.00 órakor fog sor kerülni… Tovább

FRISSÍTVE!

Vasárnap, július 15-én ott voltunk a szentmisén. Mutatjuk az új templombelsőt.

Petrás Mária képzőművész készítette a kálvária képeit. A főoltárkép ugyan még nem került a helyére, de ettől függetlenül megtartják a templomszentelést, amely idén egyúttal a Mária-Magdolna búcsú ünnepe is.

A templom környezetét is tökéletesen felújították és rendezték. A véle szomszédos plébánia bejáratához székelykaput készíttetett a helyi közbirtokosság, amelynek nyílóit ezen a héten szerelik fel, és a templomszentelési ünnepség során kerül sor a megáldására.

Hogy ne történjék meg minden ezen a rendkívüli szombati napon, majd a fogadalmi ünnepre, augusztus 6-ára halasztja az egyházközség a fogadalmi kápolnához vezető kálvária stációinak a felavatását.

Minden elszármazottat, rokont, érdeklődőt sok szeretettel várnak!

Élő Székelyföld Munkacsoport

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük