FELSŐBB STÁCIÓKHOZ ÉRKEZETT A FALU – FRISSÍTVE!

A három évvel ezelőtt történt tragikus villámcsapás nyomán keletkezett tűzvész romba döntötte az alig kétszáz lelkes település templomát. A plébánosi teendőket ellátó Adorján Imre atya, aki nyugdíjas lelkészként alig másfél hónappal azelőtt került a faluba, igen komoly feladatot kapott a Gondviseléstől. Akárcsak a maroknyi egyházközség is.

A romok eltávolítása után az emberek azonnal hozzáláttak az újjáépítés lehetséges útjának megtalálásához, hiszen önerőből képtelenség lett volna ezt a több millió lejes beruházást megvalósítani. Összefogásra hívták a magyarokat. És a hívó szó válaszra talált. Sikerült is pár nap, pár hét alatt mozgósítani a Kárpát-medence magyar népét, akik felekezeti hovatartozásuktól függetlenül álltak az atyhaiak mellé. Komoly segítséget nyújtott a községi, a megyei tanács, illetve a román és a magyar állam is. Majd’ három éves feladatsor, az építési szakasz zárult le most…


Kapcsolódó

Felszentelték Atyha új templomát

„Atyha él, s élni fog!”

Felszentelték az újjáépült templomot


FRISSÍTVE 1.

Felvételeink  2019. július 20-án, a templomszentelő búcsús szentmisén készültek.

FRISSÍTVE 2.

Az összefogás nagyszerűségéről…

Publicată de Antal Farkas pe Duminică, 21 iulie 2019


Az Élő Székelyföld Egyesület az építkezés folyamatában mindvégig dokumentálta az eseményeket. Hamarosan dokumentumfilmmel és A zöld ág reménysége II. című kötettel is jelentkezünk.


FRISSÍTVE 3.


A fotókat Farkas Antal és Simó Márton készítette

Élő Székelyföld Munkacsoport

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük