Megérkezett az első új harang

Lázár Imre udvarhelyi harangöntő műhelye elkészítette az első harangot az atyhai templom számára. Méretében ez lesz a középső. Ezt a harangot a kivitelező ajánlotta fel az egyházközségnek.

A plébános úr kérésére igyekeztünk utánajárni annak, hogy 1922-ben milyen és mekkora tömegű harangokat öntettek, azonban a Historia Domus ide vonatkozó kötetét – a kéziratos nagy formátumú füzet egyetlen példányban készült, hiszen azt a mindenkori lelkész vezeti – sem az állami megyei, sem az udvarhelyi római katolikus gyűjtő-levéltárban nem találtuk. Ahhoz, hogy el tudják készíteni a megfelelő hangzású harangot, szükség van a pontos dokumentációra. A feljegyzéseket továbbra is keressük.

Bővebb tudósításunk a Hargita Népében ITT olvasható!

Tisztelettel kérjük az atyhaiakat, az innen elszármazottakat, a témában kutatókat, hogy amennyiben rendelkeznek ide vonatkozó információval, hiteles dokumentumokkal, bocsássák azokat az egyházközség rendelkezésére.

A felújítási munkálatok zavartalanul folytatódnak. Ha az időjárás, vagy valamilyen fizikai akadály nem fogja lassítani a dolgozókat, akkor legkésőbb október közepéig elkészülnek a felvállalt részletekkel. Az egyéb kivitelezések a későbbiekben, újabb tervezés és pályáztatás után kerülnek majd sorra.

Simó Márton 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük