Megtörtént a MÁRIA ÚT jelzéseinek a felfestése

Szerdán, április 25-én, az Erdélyi Mária Út Egyesület önkéntesei bejárták a Parajd-Atyha, valamint az Énlaka-Etéd-Atyha útszakaszokat és kijelölték az útvonalakat – nyilatkozta Molnár Sándor elnök. Már csak valamivel több mint két hét van a zarándokok érkezéséig. Szükség lesz még bizonyos pontokon további festésekre, illetve néhány oszlop kihelyezésére is, amely munkálatokat újabb közmunkával lehet majd elvégezni a következő hét folyamán, a május 1. és 6. közötti időszakban.

Molnár úr kérése, hogy amennyiben lehetséges, ezekben a napokban szervezzük meg az atyhai határ területén haladó szakaszon az út mentén levő szemét összegyűjtését. Erre kérünk önkéntes jelentkezőket!

Eddig a pillanatig egy zarándok jelentkezését regisztráltuk. Az események azonban ezekben a napokban felgyorsulnak. Kérjük a helyieket és az elszármazottakat, hogy amennyiben tehetik, vegyenek részt az új típusú, 3-4 napig tartó zarándoklaton, népszerűsítsék azt saját ismeretségi körükben.

Technikai tudnivalók

Működik a honlap, amelynek internetes felületén be lehet jelentkezni a kért adatok beírásával. A továbbiakban aztán a menedzsment által megbízott recepciósok telefonon és elektronikus levelezés útján felveszik a kapcsolatot az érintettekkel és – miután tisztázzák minden egyes résztvevő igényeit – megejtik a szállásfoglalásokat, elvégzik a további adminisztratív feladatokat.

A címképen Molnár Sándor, akivel múlt pénteken Zeteváralján találkoztunk, amikor a zetelaki szervezés és jelfestés szünetében részt vett a III. A hagyományos székelyföldi építészet esélyei a 21. században című konferenciánkon, ahol az általuk indított kezdeményezést is népszerűsítette.

Regisztrálni, tájékozódni a Tedd meg az utolsó 100 kilométert gyalogosan Csíksomlyóra a Mária Úton! honlapon lehet!

Mary`s way – the last 100 km

Zarándokolj az utolsó 100 kilométeren a Mária Úton a pünkösdi búcsúra!www.100km.mariaut.ro #mariaut #100kmmariaut #azutolso100km #szazkilometermariaut #pünkösd

Publicată de Mária Út – Az utolsó 100 km pe 16 Aprilie 2018

Molnár Sándor fotóját Farkas Antal készítette.

Simó Márton/ Élő Székelyföld Munkacsoport 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük