VASÁRNAP érkeznek a zarándokok

A korábban meghirdetett csíksomlyói gyalogos zarándoklat vasárnap, május 13-án érinti Atyhát. A tervek szerint délelőtt 9 órakor indul az első csoport Parajdról. Várhatóan dél körül érkeznek a faluba. Igény van az új templom megtekintésére, ahol Adorján Imre plébános úr bemutatja az új hajlékot és megáldja az úton levőket. Részletekről az alábbiakban adunk rövid tájékoztatást.

Csíkból is lesznek érdeklődők

A külföldiekhez a vasárnap, május 13-án reggel 7 órakor Csíkszeredából (az Erőss Zsolt Sportaréna elől) Parajdra érkező helyi zarándokcsoport is csatlakozik, akik a Mária út utolsó száz kilométerét nem tudják ugyan végig megtenni Csíksomlyóig. Ők Etédig gyalogolnak, ahonnan vasárnap este a társas-gépkocsi visszaszállítja őket Csíkba.

Egyelőre nincsen szállásigény Atyhában

A Parajdon regisztrált zarándokok száma nem haladta meg a 100 főt, így őket ott szállásolják és látják el.

Amennyiben a pénteki és a szombati nap folyamán újabb csoportok jelentkeznek, szükség esetén atyhai vendéglátókhoz irányítjuk át őket.

A zarándokútleveleket a helyi vegyesboltban lehet lebélyegezni. Meglátogatható a Vinczeffy-porta és a Kakasülő Galériában a Vinczeffy László munkáiból összeállított kiállítás, valamint a kertben levő „Vidám-szoborpark”.

Amint arról korábban beszámoltunk, az Erdélyi Mária Út aktivistái Hargita Megye Tanácsával, az érintett önkormányzatokkal és helyi civilekkel együttműködve új Mária Út-szakaszokat jelöltek ki Udvarhelyszéken, amelyen gyalogosan, lóháton és kerékpárral haladhatnak a vállalkozó kedvű zarándokok. Ezen útvonalak egyike Atyhát is érinti.

Úgy tűnik, hogy megfogan a kezdeményezés, és a jövőben a falu ily módon bekerül az ilyen típusú idegenforgalom vérkeringésébe.

ÍRÁSUNK A TOVÁBBIAKBAN FRISSÜL!

Simó Márton/ Élő Székelyföld Munkacsoport 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük