Lelki építkezés – zarándoklattal

Az az érzésünk, hogy a Jóistennek különös projektje van az atyhai emberekkel. Jól látható és érzékelhető az összefogás, amely a templomot elpusztító tűzvész után keletkezett a közelben és a távolabb élő honfitársakban egyaránt. De helyi közösségként, odabentről is építkeznünk kellene!

Az önzetlen hozzájárulásoknak köszönhetően már dolgoznak a templom falain. Drénezési és faltisztítási munkálatok zajlanak, majd a konszolidálás, vakolás, illetve a padlózat cseréje, a tetőszerkezet megépítése és a fedés következik. Ebben a folyamatban megújul a torony, helyükre kerülnek a harangok és sor kerül a fűtés-, az elektromos vezetékhálózat beszerelésére is.

Titkos, belső építkezés

A program másik része viszont lelki jellegű lehetne. Ott belül működik és köti össze, virtuálisan egymáshoz láncolja azokat, akik a hely szülöttei és/ vagy szerelmesei. Felébreszt némi ragaszkodást azokban is, akik talán megfeledkeztek arról, hogy ide és egymáshoz tartoznak.

Az autóbusz 6 óra 30 perckor indul

Az atyhai keresztaljával idén buszos zarándoklatot szervezünk június 3-án, szombaton a csíksomlyói búcsúra.

Ahhoz, hogy elkerüljük a torlódást és időben odaérjünk, fél hétkor kell indulnunk. A TranspTour Kft. különjárata 6:15 érkezik a kultúrház elé, és 6:30-kor indul. Kérjük a helyi zarándokokat, hogy pontosan jelenjenek meg. Az áhítatot, az útra kelők imáját a plébános úr már a társas-gépkocsi fedélzetén mondja el. Székelyudvarhelyen a Patkóban, a Vasszékely-szobor előtti megállóban csatlakozhatnak azok a társak, akik a városban laknak.

A visszaútra vonatkozó részleteket majd menet közben beszéljük meg.

Van még hét hely a buszon

Akik a következő napokban döntenek a részvételről, szíveskedjenek szándékukat jelezni a (+4) 0743-815149-es telefonszámon.

Jó lenne, ha azok is csatlakoznának, akiknek polgári foglalkozásuk gyakorlása során vagy önként vállalt feladataik végzésében ebben a faluban empátiára és többletenergiákra van szükségük, hiszen a búcsús együttlét alkalmával falustársaiktól és a nemzeti, a keresztényi együttlét alkalmával, a szerteáradó megszentelő kegyelem révén most Csíksomlyón a szükséges pluszt akár el is nyerhetnék.

A szerző felvételei.

Simó Márton 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük