Vinczeffy László portáján jártunk

A neves képzőművész idén is tárlatot szervez az atyhai Kakasülő Galériában, de előtte kisebb átalakításokat végeztet. Ettől az évtől kezdődően a pajtát is bekapcsolja a művészeti életbe.

Vinczeffy bizakodó – jó érzés tölti el, hogy a kezdeményezése életképesnek bizonyult és ma már nemzetközi híre van

Új felületek, új lehetőségek nyílnak meg a kiállítók előtt. Arról is beszélgettünk hétfőn – május 22-én – , hogy kik és milyen formában, milyen műfajokban készült alkotásokkal fognak majd eljönni a sóvidéki képzőművészek közül, de ez a névsor egyelőre nem nyilvános.

A kiállítási folyamat igencsak megsínylette a váratlanul elhunyt Siklódi Zsolt (1966-2017) halálát, hiszen ő nem csak képzőművészként volt jelen, hanem működtette kiváló kapcsolatrendszerét is, és ráadásul ő volt az a tipográfus, aki megtervezte a kiállítások katalógusait és reklámanyagait. Át kellett csoportosítani az erőket, és másutt próbálkozott Vinczeffy. Úgy tűnik, hogy Gyergyószentmiklóson talált megfelelő stúdiót és nyomdát, ahol zökkenőmentesen biztosítják a megszokott minőséget.

Alakul a pajta belseje

Vinczeffy úr most elutazott a Magyar Művészeti Akadémia közgyűlésére és az utána szervezett vajdasági szakmai kirándulásra, de pünkösd után rendelkezésünkre áll ismét, amikor majd bemutatjuk a kész pajtát és beszélgetni fogunk az idei kiállítás anyagáról, az akkor jelenlevő képzőművészekről, akik a barátok barátai, hiszen a megszokott és általunk ismert sóvidéki és székelyföldi csoport hívja majd ide azokat a kollégákat, akik az adott műfajban, az idei tematika mentén együtt tudnak dolgozni és ki is állítják a kapcsolódó műveket a következő nyári tárlat alkalmával.

A szerző felvételei.

Simó Márton 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük