Újabb közösségépítő programok

A Sóvidék Népviseletben találkozó előtt, amelyet augusztus 5-én tartunk a korábban közölt műsorrend szerint, az Élő Székelyföld Munkacsoport még szervez néhány hasznosnak tűnő programot, amely hozzásegítheti a helyieket és a hazalátogatókat abban, hogy erősödjék bennük a közösségi szellem, és elvégezzenek bizonyos munkálatokat, amely segíti őket abban, hogy esztétikus képet mutassanak a faluról, s méltó módon fogadják majd az idelátogató embereket.

Július 23-án tartja az egyházközség a Mária-Magdolna búcsút. Szerény körülmények közepette, a ravatalozóban, vagy az iskolaudvaron kerül sor az ünnepi szentmisére. Ezt követően az ARANY GRIFF REND tart harcművészeti bemutatót. A tervek szerint a programnak ez a része délután 3 óráig lezajlik, majd az érdeklődő jelenlevők a kultúrházba vonulnak, ahol a meghívott vendégeket és azokat, akik erre előfizetnek, ebéd és kulturális műsor várja. A műsor keretében az Arany Griff Rend tagjai reneszánsz táncrendet mutatnak be, a Budapestről érkező SIMÓ JÓZSEF az Erdélyi Helikon költőinek vereseiből válogatott összeállítással örvendezteti meg a megjelenteket;

Július 30-án délután 2 órától kezdődik a kulturális műsor a művelődési házban, amelyen bemutatjuk azt a videó-felvételt, amely március 13-án készült a Pesti Vigadóban, amikor jótékonysági koncertet szerveztek az atyhai templom javára; ezt követően előadást tartunk azokról a televíziós és dokumentumfilmekről, amelyek a falut ábrázolták 1989-től napjainkig; ennek a rendezvénynek lesznek még olyan pontjai is, amelyeket meglepetésnek szánunk;

Augusztus 5-én a kiadott beosztás szerint zajlik le a Sóvidék Népviseletben I. című rendezvény, amely hagyományteremtő céllal valósul meg környékünkön.

Augusztus 6-án fogadalmi ünnep, amelyet kiegészítünk a következőkben kialakuló programpontokkal. Többek között azt tervezi az Élő Székelyföld Munkacsoport, hogy ezen a napon népművészeti vásár várja majd a helyieket és az idelátogatókat.

Újabb részletekkel hamarosan jelentkezünk!

Simó Márton/ Élő Székelyföld Munkacsoport

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük