VONZÁSOK – Új kiállítás nyílik a Kakasülő Galériában

A művészt vonzza, ami léttöbbletet, természetfölötti erőket közvetít. Atyhába hét, egymással baráti viszonyt ápoló képzőművészt, s általuk hét olyan barát-ismerős alkotót hívott meg a házigazda, akiről sejti, hogy képes és rá tud hangolódni az adott tematikára. Őket vonzhatja a hely, a közös cél, a közös szakma. És a téma megvalósításakor a fogalomhoz kötődő vízióikat egy bizonyos mederben haladva, egyetlen meghatározott irányt követve, attól elrugaszkodva nyernek lendületet a munkákban.

Ugyanakkor elvonatkoztatva a valóságtól, az alkotók az elsődleges formaélményeket a benső homokszitáján annyira átrostálják, hogy a vászonra, a fából, kőből, bronzból, kerámiából, vagy éppenséggel papírból készült alkotásokból csupán nagy beleérző-képességgel olvasható le az üzenet. A vonzások kihasítanak a világból egy szeletet, ami a vonzáskörükbe tartozik, és remélhetőleg a megértés is a dolog vonzáskörében mozog, és onnan rugaszkodik el.

Úgy érezzük, hogy az atyhai Kakasülő Galéria a világ kortárs képzőművészete egészének egy szeletét fogadja most be, amelybe ilyen módon, immár ötödik alkalommal, a VONZÁSOK jegyében sorakoznak elénk a művek.

Az idei kiállítók: Berze Imre, Bocskay Vincze, Căbuz Andrea, Gergely Zoltán, Jakobovits Márta, Kuti Botond, Kuti Dénes, Lakatos László, Péter Eszter, Sántha Csaba, Szabó Anna-Mária, Szabó Réka, Vargha Mihály és a házigazda Vinczeffy László.

A kiállítás megnyitójára június 30-án, szombaton 12.00 órakor kerül sor, bevezetőt mond Lőrincz Ildikó művészettörténész, a Hargita Megyei Hagyományőrzési Forrásközpont igazgatója.

Élő Székelyföld Munkacsoport

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük